Stranka Borisa Popoviča kritizira ponašanje vlade

STRANKA "Slovenija je naša" (SJN), koju je neposredno uoči ovogodišnjih parlamentarnih izbora u Sloveniji osnovao koparski gradonačelnik Boris Popovič, kritizirala je u četvrtak ponašanje slovenske vlade i diplomacije u vezi s jučerašnjim incidentom kod kuće kontroverznog Jožka Jorasa, člana Slovenske pučke stranke (SLS).

Stranka "slovenskog Berlusconija", kako obično nazivaju Popoviča, priopćila je da je riječ o "nepotrebnom incidentu" koji pokazuje "nedostatak volje i znanja slovenske vlade da svih ovih godina riješi zaplet s Hrvatskom na miran i diplomatski način", prenosi STA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Popovič, koji obično tvrdi da se odlično razumije sa svim hrvatskim gradonačelnicima u Istri, optužio je vladajuće stranke da uvijek prije izbora nađu vanjskog neprijatelja, bilo Austriju, Italiju ili Hrvatsku.

"Za ove su izbore odabrali Hrvatsku (kao vanjskog neprijatelja), što je jasno vidljivo i iz populističke izjave Antona Ropa da Slovenija više ne može podržavati ulazak Hrvatske u Europsku uniju", ocjenjuje Popovičeva stranka koja međutim unatoč lokalnom utjecaju ima malo šansi za dobivanje mjesta u parlamentu novog saziva.

Stranka je navela da je uvjerena da se granična pitanja s Hrvatskom mogu riješiti "brzo i na miran način" uz realizaciju projekta transgranične suradnje. Ropova vlada morala bi dati ostavku ne čekajući izbore, navode u stranci.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara