Strava na autocesti A3: Automobili izmasakrirali pješaka

IDENTITET pješaka koji je jučer između 19 i 20 sati iz nepoznatog razloga ležao na desnoj prometnoj traci sjevernog kolnika autoceste A3, kod izlaza za Rakitje, još nije otkriven, izvijestila je PU zagrebačka.

Iz policije su izvijestili i o detaljima jučerašnje nesreće pa navode kako je pješaka prvo pregazilo nepoznato vozilo, najvjerojatnije teretno, nakon čega je preko dijelova tijela prešlo više nepoznatih vozila, koja su nastavila vožnju u smjeru zapada.

Preko pješaka osim kamiona prešla i četiri automobila

Preko dijelova tijela razasutih po kolniku, kotačima i donjim podvozjem prešao je osobni automobil marke Seat Toledo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, zbog čega je u zanošenju sletio na meki teren s južne strane kolnika.

Iza toga preko dijelova tijela kotačima i donjim podvozjem prešao je teretni automobil marke Citroen Berlingo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnjak, koji se kretao sjevernim kolnikom, desnom prometnom trakom u smjeru zapada.

Odmah zatim preko dijelova tijela kotačima i donjim podvozjem prešao je osobni automobil marke Audi 80, slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

Po prelasku preko dijelova tijela i u izbjegavanju naleta na Toledo, koji se nalazio u lijevoj prometnoj traci, prednjim je dijelom naletio na osobni automobil Renault Megan, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnjakinja, koja se kretala desnom prometnom trakom u smjeru zapada.

Ona je neposredno prije naleta na slovensko vozilo kotačima i donjim podvozjem vozila također prešla preko dijelova tijela, zbog čega je izgubila nadzor nad vozilom i naletjela na vozilo ispred sebe.

Policija moli očevice za pomoć

Na mjestu događaja smrtno je stradao nepoznati pješak, a mrtvo tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Zbog prometne nesreće i obavljanja očevida promet autocestom A3 bio je obustavljen u vremenu od 19.40 do 22.50 sati te je preusmjeren na obilazne pravce.

Policija moli sve eventualne očevice, koji mogu dati informacije o ovom događaju, da se jave na telefon 01/6530-870 ili na broj 92.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara