Strava u umirovljeničkom domu: Sjekirom zatukla dvije starice na spavanju, pa otišla na hitnu

Tekst: L.J. / B.R. / Z.J.
Foto: Andrej Švoger (Cropix)

DVIJE štićenice u udomiteljskoj obitelji za stare i nemoćne u Praporčanu u međimurskoj općini Selnica ubijene su tijekom noći.

Kako neslužbeno doznajemo, ubojstva je počinila psihički rastrojena 86-godišnja Alojzija P. Ona je 81-godišnju M.H. iz Donje Dubrave i 86-godišnju M.Ž. iz Svetog Urbana ubila sjekirom na spavanju. Upravo se psihička rastrojenost navodi kao najvjerojatniji motiv dvostrukog okrutnog ubojstva.

Nakon ubojstva joj "nije bilo dobro"

Baka ubojica se probudila noćas oko dva sata, prošetala dvorištem na kojem je našla sjekiru, te se tako naoružana vratila u kuću i zatukla svoje sustanarke, koje su spavale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je oko tri sata u noći probudila vlasnicu doma i od nje zatražila da je odvede na hitnu pomoć, objasnivši da joj "nije dobro". Vlasnica doma je, ne sluteći kakav se krvav događaj kratko prije toga odigrao u domu, to i učinila i odvela staricu u bolnicu na pregled, na kojem je, nakon pregleda internista, ustanovljeno da baka nema fizičkih problema. Baka se tijekom pregleda žalila na smetnje s probavom, povraćala i stenjala. Ipak, liječnik koji ju je pregledao nije posumnjao da je baka tek sat vremena ranije počinila dvostruko ubojstvo.

Baka imala dijagnosticirane psihičke probleme

Žrtve okrutnog ubojstva sasvim je slučajno otkrila snaha vlasnice, koja je ujutro pripremila doručak i krenula u sobu probuditi štićenice. Našla ih je mrtve u krevetu.

Prema navodima policije, baka ubojica je već imala dijagnosticirane psihičke probleme, no što ju je potaknulo na ubojstvo još nije poznato. Policija je privela staricu. Prije privođenja na policiju, starica je odvedena na psihijatrijsko vještačenje. U tijeku je kriminalistička istraga, a na teren su izašli i djelatnici Centra za socijalnu skrb, pod čijim je nadzorom poslovao dom za stare i nemoćne u Praporčanu.

Ipak, ostali štićenici doma navode da je baka imala težak karakter te da se nije dobro slagala s ostalim štićenicima s kojima je često dolazila u sukob. Prema navodima policije, Alojzija P. je prije nekoliko godina prijavila policiji i da ju je 40-godišnji muškarac silovao, ali policija nikada protiv muškarca nije podigla optužnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara