Stravična tragedija u Bosanskom Novom; bomba ubila troje mladih

TRI OSOBE izgubile su život, dvije su teže i jedna lakše ozlijeđena u eksploziji ručne bombe u Bosanskom Novom. Svi ozlijeđeni i smrtno stradali bili su u dobi između 20 i 25 godina.

Kako prenose bosansko-hercegovački mediji, 20-godišnji Bošnjak Haris Lojpur iz Bosanskog Novog aktivirao je u subotu oko 02:20 ručnu bombu na trgu na kojem se okupljaju mladi, u čijoj je eksploziji, osim njega, poginuo i 19-godišnji Hrvat Danijel Đurić iz Dvora.

Na putu prema bolnici u Prijedoru preminula je 20-godišnja Srpkinja Nada Vejnović iz Bosanskog Novog, a njezina mlađa maloljetna sestra Duška zadobila je lakše ozlijede.

Teške tjelesne povrede zadobili su Zoran Đukić i Saša Mirić iz Bosanskog Novog, koji su na liječenju u Banja Luci i više nisu u životnoj opasnosti, javlja HRT.

Prema očevicima, pokojni Haris se u alkoholiziranom stanju igrao ručnom bombom. Za vrijeme dodavanja s prijateljima iz bomba mu je eksplodirala u ruci.

"Bilo je strašno. Čula sam eksploziju i istrčala na balkon. Imala sam što vidjeti, troje ih je ležalo na tlu. Kad sam se uhvatila za ogradu balkona, osjetila sam nešto mekano i mokro. Krenula sam prema svjetlu i vidjela krv, tkivo i koščice. Ostala sam šokirana. Čim je svanulo, počela sam čistiti balkon." - izjavila je za Večernji list Davorka Kovačević koja živi pokraj mjesta na kojem se dogodila stravična nesreća.

(Foto: SarajevoX)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara