Straw: O 2. rezoluciji moglo bi se raspravljati za dva tjedna

ŠEF BRITANSKE diplomacije Jack Straw u ponedjeljak je u Bruxellesu potvrdio kako će Sjedinjene Države i njihovi saveznici ´početkom tjedna´ podnijeti UN-u plan 2. rezolucije o Iraku, nakon čega će, po njegovu mišljenju, Vijeću sigurnosti biti potrebna oko dva tjedna da se o njoj izjasni.

´Nakon uručenja plana pustit ćemo da prođe malo vremena - oko dva tjedna ili nešto više, prije nego što zatražimo odluku Vijeća´, rekao je Straw novinarima nakon dolaska na sastanak ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu.

Nova će rezolucija biti uručena ´početkom tjedna, jer želimo međunarodni konsenzus´, objasnio je Straw i ponovno zatražio ´potpunu suradnju Iraka´ te poštivanje obveza o razoružanju.

Nešto prije, glasnogovornik britanskog premijera Tonya Blaira u Londonu je potvrdio da bi se ´između početka i polovine ožujka´ trebalo raspravljati o drugoj UN-ovoj rezoluciji o Iraku.

´Nismo u fazi objave rata. U fazi smo predstavljanja plana rezolucije UN-a koja bi Sadamu Huseinu dala posljednju šansu da ispuni obveze o razoružanju´, kazao je glasnogovornik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara