STRUCK: U NAPADU U AFGANISTANU POGINULA ČETIRI NJEMAČKA VOJNIKA

Njemački ministar obrane Peter Struck u subotu je izjavio kako su četiri njemačka vojnika poginula u vjerojatnom samoubilačkom bombaškom napadu na autobus pun njemačkih pripadnika mirovnih snaga u Kabulu.

"Četiri naša vojnika poginula su, a 29 je ranjeno, među kojima sedam teško", rekao je Struck.

"Mnogo je naznaka da je riječ o samoubilačkom napadu. Nije bilo apsolutno nikakvog upozorenja da će se to dogoditi", dodao je. Vojnici su bili na putu za aerodrom, odakle su trebali poletjeti kući nakon završene misije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Njemački kancelar Gerhard Schroeder, kojem je sućut zbog poginulih vojnika telefonski prenio američki predsjednik George Bush, napad je ocijenio "kukavičkim i pokvarenim", rekavši da se njime željelo ugroziti krhki mir u toj ratom poharanoj zemlji.

"Na temelju onoga što smo dosad uspjeli ustanoviti, terorističke snage koje se protive miru i stabilnosti u Afganistanu izvele su taj kukavički i podli napad", rekao je Gerhard Schroeder u priopćenju.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai također je osudio napad nazivajući ga "terorističkim". Založio se za punu suradnju afganistanske policije i obavještajnih službi u pomoći međunarodnim mirovnim snagama (ISAF) u Kabulu u pronalaženju odgovornih za napad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara