Stručno mišljenje o Blaškićevu zdravlju do konca tjedna

STRUČNO mišljenje o zdravstvenom stanju generala Tihomira Blaškića i njegovu dosadašnjem liječenju bit će dovršeno do konca tjedna, kazao je u srijedu zamjenik ravnatelja KBCa Zagreb dr. Rajko Ostojić, koji je dan ranije preuzeo medicinsku dokumentaciju nizozemskih liječnika koja sadrži laboratorijske nalaze te druge pretrage i metode liječenja koje su provedene u proteklih godinu dana nad bivšim zapovjednikom Operativne zone Središnja Bosna.

Blaškićev branitelj Anto Nobilo predložio je svom branjeniku da se zatraži drugo mišljenje nakon što njegovi zdravstveni problemi ni nakon godinu dana liječenja nisu otklonjeni.

Blaškić je u pritvoru Haškog suda gotovo osam godina a njegove zdravstvene tegobe započele su prije godinu dana i manifestirale su se od tada krvarenjima nepoznatog uzroka iz gastrointestinalnog trakta, posljedičnom anemijom i općom slabošću. Na posljednjoj raspravi, održanoj u prosincu, Blaškić je bio vidno blijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U tijeku je žalbeni dio postupka i žalbeno vijeće trebalo bi izreći pravomoćnu presudu početkom ove godine.

General Blaškić nepravomoćno je osuđen na 45 godina zatvora po zapovjednoj odgovornosti za zločine počinjene nad muslimanskim stanovništvom Srednje Bosne tijekom rata u BiH.

Haški sud je tražio da Blaškićeva medicinska dokumentacija ostane tajna.

Dr. Ostojić odabran je zbog toga što je gastroenterolog s međunarodnim ugledom. Nakon završenog Medicinskog fakulteta i specijalizacije i subspecijalizacije iz interne medicine u Zagrebu te doktorata dr. Ostojić stručno se usavršavao u SAD-u te je član više stručnih društava poput Američkog gastroenterološkog udruženja, Europskog udruženja za bolesti jetre i član znanstvenog odbora Svjetskog gastroenterološkog udruženja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara