Strugar primio antidoping skupinu Vijeća europe

Ministar prosvjete i športa Vladimir Strugar primio je članove Monitoring skupine za antidoping u športu Vijeća Europe, koja je time počela svoj dvodnevni konzultativni posjet Hrvatskoj.

Strugar je izrazio političku volju Hrvatske da ispuni obveze iz Konvencije antidopingu u športu koju je potpisala te izvijestio da Hrvatska do izrade nacionalnog programa primjenjuje pojedinačne kampanje protiv dopinga.

Upoznao je goste da je u pripremi opći zakon o sportu koji će odrediti i područje antidopinga, ali da će biti doneseni i drugi akti koji će se konkretnije pozabaviti antidopingom. Takav pristup zahtijevat će nove kadrovske, financijske i organizacijske uvjete.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član skupine Mesut Ozyavus ocijenio je da su doping i nasilje bolesti u tkivu sporta, te da bi Hrvatska trebala izraditi nacionalnu antidoping politiku a potom i posebni zakon koji bi uredio sva pitanja koja se tiču proizvodnje, prometa, rasparčavanja, prodaje i uzimanja takvih stimulansa.

Monitoring skupine za antidoping u športu Vijeća Europe imat će sastanke u Hrvatskom saboru, Ministarstvu unutarnjih poslova, Hrvatskom olimpijskom odboru i Hrvatskom nogometnom savezu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara