Strugar s civilnim udrugama pred raspisivanje natječaja za projekte

MINISTAR prosvjete i športa Vladimir Strugar sastao se danas s predstavnicima civilnih udruga koje djeluju u odgoju i obrazovanju uoči raspisivanja natječaja za potporu projektima udruga.

Pred sedmadesetak predstavnika udruga Strugar je kazao kako uloga civilnog društva u obrazovanju svakim danom jača, kao i iznos sredstva koja se izdvajaju za izvaninstitucionalno obrazovanje. Stoga je potrebno precizirati "pravila igre" te ojačati međusobnu suradnju i razumijevanje, kazao je.

Natječaj se odnosi na četiri područja djelovanja u dvije kategorije: malih potpora od 10 tisuća do 30 tisuća kuna i velike potpore od 30 tisuća do 250 tisuća kuna, što je ujedno i najveći iznos za jednu udrugu.

Natječaj se otvara 22. svibnja, a zaključuje 14. lipnja. Rezultati će biti poznati 14. srpnja, a 31. kolovoza s dobitnicima će se potpisivati ugovori, a dodijelit će im se i polovica sredstava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak sredstava dobit će u siječnju iduće godine.

Ukupan iznos za projekte još nije poznat i ovisi o prihodima Lutrije Hrvatske, koja će Ministarstvu dodijeliti sredstva od igara na sreću, rekla je savjetnica u Ministarstvu Sanja Horvatić.

Od 2000. do 2003. iznos za udruge u odgoju i obrazovanju porastao je s 724 tisuće kuna za 14 projekata, na 2,7 milijuna za 35 projekata i 25 programa, kazao je ministar Strugar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara