Studenti prosvjeduju protiv karikatura u Pakistanu i Egiptu

POLICIJA je dimnim bombama u palicama u ponedjeljak pokušala rastjerati oko 7.000 pakistanskih studenata koji su prosvjedovali protiv karikatura proroka Muhameda ispred nekoliko sveučilišta u gradu Peshawaru.

Studenti su se okupili ispred nekoliko sveučilišta u Peshawaru i bacali su kamenje na kršćanske škole razbijajući stakla. Za sada nema podatak o ozlijeđenima.

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf je novinarima u Islamabadu u ponedjeljak rekao da novine koje su objavile sporne karikature "nisu bile svjesne posljedica za svijet, svjetski mir i sklad".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I najumjereniji musliman će izaći na ulice i govoriti protiv toga jer to vrijeđa osjećaje svakog muslimana", rekao je Musharraf. Nekoliko velikih prosvjeda održano je diljem Pakistana.

Studentski prosvjedi zbog karikatura nastavili su se u ponedjeljak i u Egiptu. Tisuće studenata sveučilišta al Azhar u Kairu i u južnom gradu Assiutu prosvjedovalo je protiv karikatura proroka Muhameda, uzvikujući kako su "oni koji su objavili karikature otvorili vrata pakla za sebe same".

Policija je promatrala prosvjed, ali nije bila prisiljena na intervenciju. Oko 1.500 studenata prosvjedovalo je u Kairu, a 3.500 u Assiutu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara