Studentima zagrebačke filmske akademije prikazani kratkometražni filmovi nominirani za Europsku filmsku nagradu

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu večeras je prikazano dvanaest europskih kratkometražnih filmova nominiranih ove godine za Europsku filmsku nagradu u kategoriji najbolji kratkometražni film. L

Tih dvanaest filmova proglašeni su najboljim filmovima na 12 europskih festivala kratkometražnog filma, istaknuo je, među ostalim, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Zrinko Ogresta, član žirija za kratkometražni film Europske filmske akademije.

Izrazio je zadovoljstvo da će studenti Akademije moći vidjeti nominirane filmove od kojih će pobjednik biti proglašen na svečanoj dodjeli Europske filmske nagrade u Barceloni 11. prosinca ove godine.

Ogresta je kazao da je nagrada za kratkometražni film utemeljena prije četiri godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da sada prevladavaju takvi filmovi u trajanju od petnaest do dvadeset minuta, a žanrovski - kratkometražni igrani film, dok se animiranim ili eksperimentalnim žanrom bavi manje autora.

Europska filmska akademija osnovana je 1989. i trenutačno okuplja tisuću i šesto europskih filmskih profesionalaca s ciljem promoviranja europske filmske kulture, a nagrada se ove godine dodjeljuje u 17 kategorija.

(Hina) xatod yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara