Studentski zbor nezadovoljan prijedlogom Statuta zagrebačkog Sveučilišta

Studentski zbor nezadovoljan je prijedlogom Statuta zagrebačkog Sveučilišta jer je, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, suprotan načelima Bolonjske deklaracije i neusklađen s europskim dokumentima.

Predsjednik Studentskog zbora Petar Bezjak upozorio je, kako bi odnos studenata i Sveučilišta trebao biti partnerski, što nikako nije. U prilog tome govori i činjenica da je tijekom posljednjih osam mjeseci Studentski zbor pokušao utjecati na tekst Statuta, ali unazad mjesec dana predstavnici te udruge nisu pozivani na sastanke, ustvrdio je Bezjak.

Izuzeti smo iz izrada kurikuluma, kao i iz sveučilišnih Odbora te postojimo samo na papiru, istaknuli su predstavnici Studentskog zbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posebno su ogorčeni ukidanjem komisijskog ispita nakon trećeg pada na ispitu iz istog predmeta. Također imaju primjedbe na odredbe o prestanku statusa studenta kojim bi, kako tvrde, studenti koji su primjerice bili bolesni, mogli zbog neupisane godine izgubiti pravo na studiranje.

Na 27 od ukupno 120 članaka koliko ih ima prijedlog Statuta o kojem bi sutra trebalo biti riječi i na Senatu Sveučilišta, Studentski je zbor načinio preko 300 stranica primjedbi vezanih uglavnom za način studiranja.

(Hina) xkt yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara