studentski zbor zbog preplaćenih školarina postavio vladi ultimatum do srijede

Zagrebački Studentski zbor zatražio je danas da Vlada u roku 48 sati počne oštećenim studentima isplaćivati razliku preplaćenih školarina ili će se dan prije izbora pridružiti studentskim prosvjedima u Zagrebu.

Ne ispuni li Vlada taj zahtjev, Studentski zbor će se pridružiti studentima ukinutog splitskog Veleučilišta, koji će u subotu, 22. studenoga, prosvjedovati na Markovu trgu u Zagrebu.

Studentski zbor traži da Vlada do srijede u 12 sati barem počne vraćati preplaćenu razliku za oko 2.000 studenata koji su se dosad prijavili Zboru, a očekuje isplatu i za ostalih 2.000 studenata.

Predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora Petar Bezjak upozorio je na konferenciji za novinare da studenti više neće prihvaćati prazna obećanja jer su izgubili povjerenje u Vladu i Ministarstvo znanosti i tehnologije, koji im još od rujna obećavaju povrat školarina.

"Ili 'lovu na sunce' ili će studenti izaći na ulice", poručio je Bezjak dodavši kako je takav potez opravdan budući da je studentima u više navrata obećana isplata školarina, ali bez rezultata.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On smatra da sadašnja Vlada kani problem neisplaćenih školarina ostaviti novoj Vladi i tako se riješiti nezadovoljnih studenata.

Stoga je vladajućoj koaliciji poručio da ne računa na studentske glasove, jer su izigrali studente lažnim obećanjima.

Lipanjskom odlukom Vlade studentske školarine povećane su za 60 posto, ali je Vlada u rujnu tu odluku povukla i obećala studentima da će im vratiti razliku preplaćenih školarina.

Studentskom zboru dosad se prijavilo oko 2.000 studenata, a procjenjuju da ih je u Zagrebu još barem toliko preplatilo školarine. Ovisno o fakultetu koji su upisali, oni potražuju od 3.000 do 3.500 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara