studijsko putovanje za novinare u povodu 10. godišnjice lokalne samouprave

U povodu 10. godišnjice osnivanja lokalne samouprave u Hrvatskoj, a radi naglašavanja primjera dobre prakse u lokalnom upravljanju, novinari iz raznih medija će u okviru studijskog putovanja od 13. do 17. travnja posjetiti Osijek, Lovas, Pakrac, Varaždin, Ludbreg, Bjelovar, Krk, Crikvenicu, Viškovo, Pulu i Rijeku, priopćili su danas organizatori Urban Institute i USAID. L

Studijsko putovanje upriličeno je u okviru Projekta reforme lokalne samouprave koji provodi Urban institute, a financira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Novinari će se sastati s gradonačelnicima i načelnicima općina te predstavnicima lokalne vlasti i izvještavati o primjerima dobre prakse i upravljanju lokalnim pitanjima i poboljšanju kvalitete javnih usluga unazad 10 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dobri primjeri u 11 lokalnih samouprava bit će promatrani kroz područja javnih usluga i upravljanja financijama te kroz aktivno sudjelovanje građana u lokalnoj samoupravi.

Središnje obilježavanje 10. godišnjice lokalne samouprave u Hrvatskoj bit će 17. travnja u Opatiji gdje će se, u nazočnosti predstavnika USAID-a, lokalne i središnje vlasti, predstavnicima najuspješnijih lokalnih vlasti iskazati priznanje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara