Subotica: Obilježena obljetnica izlaženja "Hrvatske riječi"

U Subotici je u utorak navečer obilježena dvogodišnjica izlaženja jedinog redovitog informativnog glasila na hrvatskom jeziku u Srbiji "Hrvatska riječ"."Nemjerljiv je doprinos tjednika "Hrvatska riječ" integracijskim procesima u zajednici vojvođanskih Hrvata", rekao je predsjednik Upravnog odbora Novinsko izdavačke ustanove "Hrvatska riječ" Mate Groznica prisutnim dužnosnicima Republike Hrvatske i Republike Srbije, te predstavnicima hrvatskih udruga iz svih dijelova Vojvodine.

Državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova RH Gordan Bakota ovom je prigodom obećao da će ovaj i slični projekti vojvođanskih Hrvata imati potporu Hrvatske i izrazio očekivanje da će vlast u Srbiji ovdašnjim Hrvatima omogućiti da se ubuduće informiraju na svom materinjem jeziku i preko državne televizije.

Izaslanik srbijanskog premijera Petar Lađević pozdravio je izlaženje lista na jeziku hrvatske manjine i najavio da će problem emitiranja televizijskog programa biti riješen.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj i glavni urednik lista Zvonimir Perušić najavio je nastavak rada i proširenje informativne djelatnosti Ustanove "Hrvatska riječ" koja izdaje istoimeni tjednik.

Tjednik se tiska u nekoliko tisuća primjeraka i prodaje u svim gradovima Vojvodine i sredinama u kojima u većem broju žive Hrvati.

Sjedište "Hrvatske riječi" je u Subotici, a osnivačka prava nad ustanovom ima Hrvatsko nacionalno vijeće.

(Hina) xjsta ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara