Subotički hodočasnici razočarani: U Dubrovniku nas nisu pozdravili

SVEĆENICI Subotičke biskupije, koji su vodili hodočasnike iz Sjeverne Bačke na beatifikaciju Marije od Propetog Isusa Petković u Dubrovnik, razočarani su jer su ih se "braća zastidjela" na svečanoj misi i organizatori Papina posjeta nisu ih pozdravili, rekao je u nedjelju subotički župnik.

"Tužni smo jer smo osjetili da nas se braća stide, ne mogu to drukčije reći", izjavio je po povratku iz Hrvatske subotički župnik vlč. Andrija Anišić.

Velečasni Anišić, koji je vodio skupinu od preko 200 vjernika iz Subotice i okolice, primjetio je kako su na svečanom misnom slavlju hodočasnici iz Crne Gore i s Kosova bili pozdravljeni. No vjernike iz Vojvodine organizator nije spomenuo, "i to nije slučajno", dodao je svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bilo nas je 220. Od toga desetero malene djece koja su držala veliku zastavu s grbom našega grada i natpisom - Subotička biskupija. To nije moglo biti neprimjećeno", konstatirao je župnik.

Velečasni Anišić je rekao kako ne osuđuje organizatore zbog tog propusta, ali je tužan "što su ih se braća zastidjela".

Na susret s Papom u Hrvatsku iz Sjeverne Bačke otputovalo je oko 800 vjernika.

Najveći broj njih Papinu je propovijed pratio u Osijeku, gdje se iz Subotice zaputilo oko 600 hodočasnika, dok je beatifikaciji Marije od Propetog Isusa Petković u Dubrovniku nazočilo oko 200 vjernika -uglavnom bačkih Hrvata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara