Subotički svećenici ogorčeni oskvrnućem katoličkog groblja

SUBOTIČKI katolički svećenici u subotu su izrazili osudu i ogorčenje zbog novog vandalskog oskvrnuća katoličkog groblja u Subotici, ocjenjujući da se radi o "smišljenoj provokaciji" i posljedici nesposobnosti policije da uhiti počinitelje ranijih nedjela takve vrste.

Drugi put u posljednja dva mjeseca, u noći između petka i subote, oskrnavljeno je najstarije katoličko groblje u Subotici. Još uvijek nepoznati počinitelji srušili su i oštetili preko 90 drvenih križeva i kamenih vaza, trostruko više nego prvi put.

"Prizor je stravičan", prokomentirao je velečasni Andrija Anišić, župnik u čijoj se župi nalazi groblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija je izvršila očevid, ali se tim povodom još nije oglasila.

Subotički svećenik msgr. Andrija Kopilović ocijenio je da se radi o "smišljenoj provokaciji osoba koje su odgovorne za vandalski čin izvršen točno prije dva mjeseca".

"Ovo je opasna igra, nečije upozorenje", konstatirao je Kopilović i dodao kako je događaj izravna posljedica nesposobnosti policije da pronađe i uhiti počinitelje.

Vijest o rušenju nadgrobnih križeva na subotičkom katoličkom groblju, bez ikakvih komentara, emitirana je u subotu u večernjem "Dnevniku" Radio televizije Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara