Suci Županijskog suda u Koprivnici zadovoljni rezultatima za proteklu godinu

U Koprivnici je danas održan redoviti godišnji radni sastanak sudaca i predsjednika sudova s područja Županijskog suda u Koprivnici, u nazočnosti predsjednika Vrhovnog suda Ivice Crnića, na kojem su analizirani rezultati rada sudova za proteklu godinu, a raspravljalo se i o aktualnim pitanjima sudbene vlasti u Hrvatskoj, priopćio je Županijski sud u Koprivnici.

Istaknuti su vrlo dobri rezultati svih sudova s tog područja, posebno Županijskog suda u Koprivnici. Taj je sud već za 2002. glede ažurnosti podijelio prvo mjesto u Hrvatskoj sa Županijskim sudovima u Varaždinu i Čakovcu, a kako su 2003. rezultati rada još bolji i još povećana ažurnost, to je sigurno da je zadržano mjesto u samu vrhu svih sudova u Hrvatskoj, stoji u priopćenju. Naglašeno je da je to postignuto izvanrednim zalaganjem sudaca, koji su riješili broj predmeta što znatno nadmašuje normu iz okvirnih mjerila, tako da ni povećani priljev predmeta nije mogao umanjiti taj rezultat.

I Općinski sudovi (Koprivnica, Križevci i Đurđevac) postigli su dobre rezultate koji to sudsko područje i nadalje drže u samu vrhu sudbene vlasti u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Vrhovnog suda Ivica Crnić izvijestio je suce o budućim mjerama za unaprjeđenje rada sudova, a upozorio je i na propuste i teškoće koji se javljaju. Također je bilo govora o prvim učincima primjene novog Zakona o nasljeđivanju i izmjenama Zakona o parničnom postupku.

Suci su poduprli izmjene Zakona o sudovima, koje će omogućiti slanje predmeta sa sudova koji imaju velike zaostatke u radu na sudove koji ih nemaju, a poduprli su i neke druge mjere kojima se kane smanjiti zaostatci u hrvatskim sudovima, stoji u priopćenju.

(Hina) pp ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara