Sućut Islamske zajednice kardinalu Bozaniću

ISLAMSKA zajednica u Hrvatskoj uputila je u povodu smrti Svetog Oca izraze sućuti kardinalu, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije Josipu Bozaniću u kojem se kaže da otkako se Papino zdravlje počelo naglo pogoršavati, muslimani u Hrvatskoj su izražavali svoju zabrinutost, potiho se nadajući da će i ovu zdravstvenu krizu, poput brojnih prethodnih, nadvladati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Papin doprinos stvari religije i mira bezgraničan je. Za nas muslimane papa Ivan Pavao Drugi bit će zabilježen po činjenici da je najviše od svih drugih učinio na uspostavi korektnih katoličko-muslimanskih odnosa. Mi muslimani u Hrvatskoj s dubokim poštovanjem i osjećajem zahvalnosti spominjemo se njegovih posjeta Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, prigodom kojih se snažno zauzimamo za korektne međuvjerske odnose.

Papa Ivan Pavao Drugi ostavlja svom nasljedniku ogromnu ostavštinu koja obvezuje ali i koja je najveća vrijednost i ponos Katoličke crkve i kršćanstva općenito", kaže se u sućuti predsjednika Mešihata muftije Ševka Omerbašića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara