sućut ministra kulture bože biškupića u povodu smrti RADOVANA IVANČEVIĆA

Ministar kulture Božo Biškupić izrazio je sućut supruzi povjesničara umjetnosti Radovana Ivančevića, koji je umro sinoć u Zagrebu u 73. godini. L

"Hrvatska kultura, umjetnost i znanost izgubili su čovjeka koji je znao povezati teoriju i praksu, vrsnog pedagoga koji je odgojio generacije povjesničara umjetnosti, arhitekata i likovnih umjetnika, čovjeka koji je u vrijeme Domovinskog rata, ali i u vrijeme poraća bio veliki pobornik istine o ratnim razaranjima i stradanjima", ističe u sućuti ministar Biškupić.

"Napustio nas je humanist renesansnih dosega, autor velikih sinteza, brojnih knjiga i znanstvenih studija, veliki zagovornik čuvanja hrvatske kulturne baštine i poznavatelj suvremenog stvaralaštva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovan Ivančević bio je, ističe ministar Biškupić, jedan u plejadi velikih hrvatskih teoretičara i povjesničara umjetnosti koji se bavio srednjim vijekom, renesansom, posebno ikonografijom i ikonologijom, te suvremenom umjetnošću.

"Cijeli svoj radni vijek zalagao se za predstavljanje hrvatske baštine kao prepoznatljivog djela hrvatske kulture svijetu", stoji u sućuti ministra kulture Bože Biškupića.

(Hina) pp/mt jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara