Sućut predsjednika Mesića u povodu smrti akademika Guberine

Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je brzojav sućuti u povodu smrti akademika Petra Guberine, priopćio je danas Ured predsjednika Republike Hrvatske.

"Akademik Guberina svojim je dugogodišnjim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv trag ne samo u Hrvatskoj nego i svijetu. Akademik Guberina je, kao osnivač poliklinike SUVAG, brojnoj djeci i njihovim roditeljima pružio mogućnost za uključenje u svakodnevni život, obrazovanje i rad. Pamtit će ga i mnogi naraštaji Filozofskog fakulteta kojima je usadio ljubav prema francuskom i latinskom jeziku i prema fonetici. Akademik Guberina bio je veliki znanstvenik i čovjek koji je svojim radom i djelima nadahnuo one koji su imali sreće s njim raditi i od njega učiti", stoji u brzojavu sućuti predsjednika Mesića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Akademik Petar Guberina umro je sinoć u Zagrebu u 92. godini nakon duge i teške bolesti. U svijetu je poznat kao utemeljitelj verbotonalnog sustava (VTS), originalne znanstvene teorije na području govorne komunikacije, i elektroakustičkih aparata SUVAG.

(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara