sudionici "goranova proljeća" nastupili u Delnicama

U Radničkom domu u Delnicama večeras je održana pjesnička večer sudionika 40. Goranova proljeća, pjesničke manifestacije koja je danas svečano otvorena u Lukovdolu, rodnom mjestu Ivana Gorana Kovačića. L

U Domu kulture okupili su se brojni pjesnici među kojima i dobitnici Goranova vijenca te dobitnici nagrade "Goran" za mlade pjesnike.

Jedna je od zanimljivosti ove večeri nastup petorice francuskih pjesnika, što je rezultat uspostavljene suradnja između francuske pjesničke manifestacije Proljeće pjesnika i Goranova proljeća.

Svoje su stihove večeras kazivali Jagoda Zamoda, Krešimir Bagić, Lidija Bajuk, Zvonko Maković, Alojz Ihan, gost iz Slovenije, Branko Vasiljević, ovogodišnji dobitnik nagrade "Goran" za mlade pjesnike Velimir Rešicki i Ivica Prtenjača.

Nastupili su i gosti iz Francuske Veronique Pittolo, Patricia Casteix Menier, Marc Blanchet, Pascal Voulanger i Emmanuel Laugier. Njihove pjesme na hrvatski su prevele Brankica Radić i Vanda Mikšić.

Priredbe Goranova proljeća nastavljaju se pjesničkim susretima po Istri i to u Buzetu, Vižinadi, Žminju, Svetom Petru u Šumi, Pazinu i Hekima.

U sklopu Goranova proljeća bit će predstavljena dvojezična zbirka pjesama "Marc Poetica" u kojoj će biti objavljene pjesme petorice hrvatskih i isto toliko francuskih pjesnika, sudionika Goranova proljeća.

Nakon promocije te zbirke iste večeri, 25. ožujka, u Kulturnom centru Kaptol centra u Zagrebu održat će se pjesnička večer ovogodišnjeg laureata Goranova vijenca Arsena Dedića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara