Sudionici konferencije o Iraku potvrdili dolazak

VEĆINA sudionika međunarodne konferencije o Iraku, previđene za 22. i 23. studenoga u Sharm elSheiku "potvrdili su sudjelovanje", rekao je u srijedu navečer egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Aboul Gheit.

Gheit je rekao da će se na sastanku okupiti ministri vanjskih poslova Iraka i susjednih zemalja 22. studenoga "usporedno s drugim sastankom visokih dužnosnika zemalja, organizacija i stranaka" nazočnih na konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Većina sudionika potvrdila je sudjelovanje na proširenom sastanku 23. studenoga na razini ministara vanjskih poslova", dodao je Abouk Gheit novinarima.

"Glavni tajnik UN-a Kofi Annan, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana, glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa i glavni tajnik Islamske konferencije (OIC) Abdeluahed Belkeziz" potvrdili su sudjelovanje na konferenciji, rekao je Aboul Gheit.

U Egiptu bi se 22. i 23. studenoga u Sharm el-Sheiku trebala održati međunarodna konferencija o Iraku na kojoj se očekuju vlasti Bagdada, Iraku susjedne zemlje (Iran, Kuvajt, Saudijska Arabija, Sirija, Turska, Jordan), zemlje G8 (Sjedinjene Države, Rusija, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija), kao i UN, Arapska Liga i Organizacija islamske konferencije (OIC).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara