Sudski vještak za promet i vlasnik tegljača iz Ledenika zajedno u striptiz baru

SUDAC Općinskog suda u Splitu Robert Pešutić, njegov prijatelj, sudski vještak za promet Marin Žunić i Jakša Michieli Tomić, suvlasnik tvrtke CTK čije se ime veže uz nedavnu stravičnu nesreću u tunelu Ledenik, našli su se u središtu skandala nakon što u noćnom klubu Pasha na splitskim Bačvicama nisu željeli platiti račun od 11.370 kuna.

Kako javlja Jutarnji, do incidenta je došlo nakon što je Michieli Tomić uredno platio prvu rundu pića u iznosu od 4 tisuće kuna. Ubrzo nakon toga vlasnik CTK navodno je izašao ispred Pashe, dok su Pešutić i Žunić nastavili piti te navodno častiti djevojke čija su najčešća narudžba oko 2 tisuće kuna skupi šampanjci.

Problem je nastao nakon što im je uručen račun, kojega je Pešutić odbio platiti budući je u noćnom klubu, u kojemu navodno nema cjenika, upravo iz tog razloga naručio samo dva piva. Račun je, dakle, ostao na Žuniću da ga plati, budući je navodno on bio taj koji je častio djevojke kako bi uživao u njihovu društvu.

Sudac Robert Pešutić, hrvatskoj javnosti poznat po vođenju slučaja lažnog magisterija osječkog gradonačelnika Ante Đapića, za Jutarnji je kazao kako je u Pashu svratio potpuno trijezan u društvu Jakše Michielija Tomića i Marina Žunića. Popio je, kako kaže, samo dvije male Bavarije, pri čemu je djevojku koja je sjela do njega, a za koju kaže kako je bila pristojno odjevena, počastio sa samo dva soka.

Iako je Tomić bio taj koji je inzistirao da svrate u Pashu, piše Jutarnji, nakon jednog popijenog pića nestao je iz iste. Kako tvrdi Pešutić, Žunić je, već pomalo pripit, sjeo malo dalje od njega u društvu triju djevojaka.

Djevojke su naručile tri šampanjca po cijeni od 1.895 kuna, a račun je stigao za 6 šampanjaca, iznoseći 11.370 kuna.

Kada su konobari Pešutiću i Žuniću pokušali naplatiti račun, Pešutić ih je podsjetio da je naručio samo dva piva i dva soka te ih je zatražio račun za ta četiri pića. Konobar mu je na to odgovorio da su Žunić i on došli zajedno te da je i račun zajednički.

Zanimljivo je i to da je Žunić tek nedavno za Slobodnu Dalmaciju analizirao video zapis prometne nesreće u kojoj je vozač koji radi za CTK skrivio smrt četvero ljudi. Žunić je za novine tada izašao u obranu vozača tvrtke CTK s čijim se vlasnikom Jakšom Michieliem Tomićem našao u striptiz baru, rekavši kako se ne radi o "naprosto mahnitom vozaču, nego nesretnom spletu okolnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako Index doznaje, nisu samo Pešutić i Žunić ti koji su te noći ostali oštećeni. Naime, iste večeri u splitskoj Pashi našla su se i dvojica Britanaca, 26-godišnji J.P. i 25-godišnji O.T.M. kojima su konobari htijeli naplatiti račun od vrtoglavih 32 tisuće kuna.

Nakon što su Britanci odbili platiti iznos kojega su smatrali previsokim, voditelj Pashe Željko Vidović otuđio im je bankovne kartice te preko POS-a sa istih "skinuo" određeni iznos.

Osim Pešutića, policiji su se obratili i Britanci, te je protiv 42-godišnjeg Vidovića podnesena kaznena prijava zbog protupravne naplate.

Slučaj pravosudnih djelatnika ima olakotnu okolnost u tomu što je njihov posjet noćnom klubu zabilježen sigurnosnim kamerama, te bi se na istima moglo vidjeti što je tko naručio.

Pomoćnika voditelja smjene u splitskoj policiji Elvisa Perkovića s kojim smo razgovarali o slučaju upitali smo kako to da u takvim klubovima nema cjenika što je ujedno i najčešći uzrok ovakvim incidentima budući posjetitelji nerijetko ostanu šokirani nakon što im račun bude uručen, na što smo dobili odgovor kako to "nije stvar policije, nego turističke inspekcije".

S glasnogovornicom PU splitske Marinom Kraljević-Gudelj tek smo nedavno razgovarali o splitskim noćnim klubovima te sve češćim prijavama i žalbama gostiju da su od strane vlasnika tih klubva prevareni za velike novčane iznose.

Tada smo dobili odgovor kako splitska policija redovito vrši ophodnju tih mjesta te kako u posljednje vrijeme nisu imali razloga za kaznene prijave. Podnositelji kaznenih prijava zbog neplaćanja računa u noćnim klubovima poput Pashe nerijetko su i sami vlasnici klubova, pri čemu su isti najčešće upućivani da takve stvari rješavaju privatnim tužbama.

B.S.
Foto: Jutarnji.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara