Šuica Vlahušića tužila za klevetu, Vlahušić odgovara da je to njezin festival

Tekst: I.Kri., I. Ćimić
Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

BIVŠA dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica privatnom tužbom je na Općinskom sudu u Dubrovniku tužila sadašnjeg gradonačelnika Andra Vlahušića zbog dva kaznena djela klevete te pretrpljenih uvreda časti i ugleda.

Cijena koju je Šuica odredila za pretrpljene boli je 150 dnevnih dohodaka ili 112.500 kuna. Sadašnjeg gradonačelnika Šuica tuži zbog intervjua Jutarnjem listu objavljenog 6. lipnja u kojem je Vlahušić rekao kako je bivša gradonačelnica bila u posjedu te se koristila sa dosta ugovora koje je gradska Uprava s njom na čelu proglasila i držala tajnima, piše Slobodna Dalmacija.

"Hoće li tužiti sve one koji joj nisu dali glas na proteklim izborima?"

Sporan joj je i intervju "Dubrovačkom vjesniku" od 13. lipnja ove godine u kojima ju je Vlahušić optužio za pogodovanje privatnim interesima jer "nije vidio ni jednu odluku koju je Šuica donijela u korist Dubrovnika". Dodao je i kako su sve odluke u kojima se trebalo birati između privatnog i javnog interesa donesene u korist privatnika.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić o ovoj tužbi kaže kako je presedan u političkom životu Hrvatske. "Koliko mi je poznato ovo je prvi puta da izborni gubitnik tuži izbornog pobjednika, a da budem iskren ne znam ni zapravo zašto me je tužila. Što je sljedeće? Hoće li tužiti sve one koji joj nisu dali glas na proteklim izborima ili možda medije koji su pisali o njoj", komentirao je za Index gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić koji je bio iznenađen viješću da je Šuica pokrenula tužbu.

"Šuica organizira vlastiti festival"

Naime, kako kaže, riječ je o slučaju koji je sasvim sigurno presedan u političkom životu Hrvatske. "Završile su Dubrovačke ljetne igre, završio je Rachlin festival, pa sada Šuica organizira vlastiti festival", zaključio je Vlahušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara