Šuker pokrenuo istragu zbog afere vezane uz svog pomoćnika

MINISTAR Ivan Šuker pokrenuo je internu istragu  zbog proturječnih izjava ravnatelja Porezne uprave Ivice Mladinea, javlja Business.hr.

Tjednik je došao u posjed faksimila iz srpnja s Mladineovim potpisom upućenom Trgovačkom sudu u Splitu, a iz kojeg je vidljivo da je ravnatelj Porezne uprave želio da se "zastane sa svim radnjama u provođenju stečajnog postupka", radi realizacije posla između danske tvrtke Robson Holdings i države.

Tjednik piše kako će faksimil pomoći ministru Šukeru da vidi zašto je Mladineo prvo priznao da je potpisao pozitivno mišljenje za sumnjivu dansku tvrtku, da bi tjedan dana kasnije rekao da to nije učinio.

Podsjetimo, iza sumnjive danske tvrtke Robson Holdongs su državljani Hrvatske koji imaju kriminalne dosjee zbog malverzacija u tvornici Salonit iz koje su navodno "isisali" 56 milijuna kuna.

Sumnja se da ti isti ljudi žele opranim novcem platiti 31 milijun kuna neplaćenog poreza tvornice Salonit i tako doći u posjed 400 metara obale na kojem bi se gradio Nautički centar.

Business.hr piše kako je čudno da Mladineu te transakcije nisu bile sumnjive, a bile su sumnjive županijskom državnom odvjetništvu, koje je smatralo da su postojale indicije da tvrtku istraži Ured za sprečavanje pranja novca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara