Sukob oko vlasništva nad Novom TV se nastavlja

PREDSTAVNICI dviju skupina koje se spore oko upravljanja i vlasništva nad nacionalnom komercijalnom televizijskom postajom Novom TV danas su novinarima iznijeli svoja potpuno suprotna viđenja o vlasništvu nad tim medijem i aktualnim sudskim sporovima.

Direktor informativnog programa Nove TV Branko Vukšić danas je sazvao novinare kako bi "pružio točne podatke" o stanju na Novoj TV, a u povodu, kako kaže, niza dezinformacija koje su poprimile oblik neistinite i negativne medijske kampanje.

Medijske dezinformacije, po Vukšićevim riječima, odnosile su se na objavljivanje odluke Visokog trgovačkog suda koji je ukinuo odluku prvostupanjskog suda da se predstavniku druge skupine Damiru Vujinoviću zabranjuje obavljanje poslova uprave društva Nova TV.

Ističući kako Vujinović nije član Uprave, pa čak ni dioničar Nove, Vukšić je rekao da Vujinović u "sprezi s ljudima iz politike, u predizbornoj godini, želi preuzeti neovisan medij".

"Radi se o klasičnoj borbi za političku i financijsku kontrolu ljudi koji u Novu TV nisu uložili ni kune", kazao je Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je da još nije donesena niti jedna važeća sudska presuda koja bi osporila odluke Skupštine tog dioničkog društva koja je u lipnju 2002. smijenila Vujinovića, te za članove Uprave izabrala Ivana Blažička i Anu-Mariju Crnojević.

Iako je Vukšićevoj konferenciji želio prisustvovati i Vujinović redari mu nisu dozvolili ulazak u prostorije Informativnog programa Nove TV, pa je svoje viđenje situacije novinarima iznio naknadno u obližnjem kafiću.

Odbacujući tvrdnje da nije dioničar Nove TV, Vujinović je kazao da mu je Visoki trgovački sud poništenjem odluke Trgovačkog suda ponovno dao pune ovlasti za zastupanje Nove TV.

Donošenjem takve odluke prvostupanjska odluka je proglašena nezakonitom, kazao je Vujinović, dodajući da je cijeli slučaj ponovno vraćen na početak.

Na temelju odluke Visokog trgovačkog suda Vujinović se kao predsjednik Uprave Nove TV upisao i u sudski registar, čiji je izvadak, s datumom od 20. ožujka, pokazao novinarima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara