Sukošanski župnik: Sotonski planovi mogu uništiti i najvećeg pravednika

Sukošanski župnik: Sotonski planovi mogu uništiti i najvećeg pravednika

Foto: AFP

GOTOVO svaki svećenik na području Zadarske županije, a i šire jučer se tijekom propovijedi osvrnuo na presudu generalima. Tako je sukošanski župnik  don Tomislav Sikirić tijekom propovijedi kazao da Cvjetnica i Veliki petak dokazuju da kriva slika koju zli ljudi stvore o nekom čovjeku, može tog čovjeka odvesti u smrt.

"Sotonski planovi mogu uništiti i najvećeg pravednika. To se dogodilo Isusu, to se u petak dogodilo i u Haagu, kada su sile zloga osudile hrvatsku državu, hrvatski narod, kada su presudili generalima Gotovini i Markaču. I to samo zato što se goloruki hrvatski puk drznuo oduprijeti agresoru", pričao je don Tomislav Sikirić, koji je tijekom polusatne propovijedi simbolično povlačio paralelu događaja Isusova suđenja i Haaga, rekavši, kako prenosi Zadarski list, da se ono što se dogodilo Gospodinu, u današnje vrijeme događa hrvatskim pravednicima i nevinima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protekli petak je najbliži Velikom petku, doživjeli smo muku naših generala. Riječ je o osudi Hrvatske. Moramo biti hrabri i nastaviti moliti za one koji su osuđeni da se nose s presudom, da ne izgube nadu. Samo preko Križa Isusovog dolazimo do prave istine, koju nam ne može nitko nikada oduzeti", zaključio je u propovijedi Sikirić.

I Bozanić se jučer osvrnuo na presudu kazavši da svi građani Hrvatske moraju ostati dostojanstveni i odlučni u raskrinkavanju laži i nepravde.

"Hrvatski narod ne želi biti izigran i prodan za šaku srebrnjaka", kazao je Bozanić i pozvao nadležne da preispitaju svoje djelovanje i učine sve kako bi zaštitili dostojanstvo hrvatskog naroda te je pozvao na molitvu za generale i njihove obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara