Sulejmanu Tihiću prijete smrću

SULEJMAN TIHIĆ, predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda parlamenta BiH, jedan je od bosanskih političara kojima je upućena prijetnja smrću. Policija traga za osobom koja je u utorak ostavila prijeteće poruke ispred zgrade Konzulata Republike Turske u BiH u Sarajevu, potvrđeno je Nezavisnim novinama.

Nepoznati muškarac u utorak je bacio najlonsku vrećicu preko ograde ispred zgrade turskog konzulata u sarajevskom naselju Skenderija. Vrećicu je pronašla radnica koja je zaposlena kao čistačica u konzulatu Turske.

U njoj su se nalazile kutije od cigareta na kojima su bile ispisane prijeteće poruke upućene političarima u BiH, a među njima je bila i jedna upućena Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA i predsjedavajućem Doma naroda parlamenta BiH. Poruka namijenjena Tihiću glasila je "Treba ubiti Tihića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Pres-službe parlamenta BiH su izjavili da Sulejman Tihić prekjučer do 16 sati nije bio obaviješten da su prijeteće poruke upućene njemu.

Istragu vode pripadnici kantonalnog MUP-a koji su izuzeli prijeteće poruke, kao i snimak osobe koja je bacila vrećicu s prijetećim porukama. Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je odgovorna za ovaj incident.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara