Summit Svažan za Srbiju i Crnu Goru i zemlje regije

PREDSTOJEĆI summit Europske unije u Solunu od izuzetne je važnosti za Srbiju i Crnu Goru i zemlje regije, izjavio je u petak u Beogradu Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana.

"Europska unija ima dva cilja, približavanje zemalja regije Europi i njihov međusobni dijalog", kazao je Solana nakon susreta s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem.

Solana će se tijekom dana u Beogradu sastati i sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem, potpredsjednicima vlade Srbije Nebojšom Čovićem i Čedomirom Jovanovićem, predsjednikom Skupštine Srbije i Crne Gore Dragoljubom Mićunovićem, te s predsjednikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i predsjednikom G17 plus Miroljubom Labusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet Beogradu Solana je započeo u četvrtak navečer radnom večerom s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem i potpredsjednikom vlade Srbije Žarkom Koraćem, a poslijepodne Solana odlazi u posjet Podgorici, gdje će razgovarati s predsjednikom i premijerom Crne Gore Filipom Vujanovićem i Milom Đukanovićem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara