Sumnjivi ravnatelj policije Grbić: Bio je u društvu Drage Tadića kad je ovaj doznao da ga prisluškuju

Sumnjivi ravnatelj policije Grbić: Bio je u društvu Drage Tadića kad je ovaj doznao da ga prisluškuju

Foto: Bruno Konjević / Cropix

OSJEČKI poduzetnik Drago Tadić, prvooptuženi za pokušaj podmićivanja Vrhovnog suda za blažu presudu Branimiru Glavašu, bio je u društvu ravnatelja policije Olivera Grbića kad je dobio informaciju da je akcija podmićivanja "provaljena", i da ga policija prisluškuje, potvrđeno je Indexu iz vrha MUP-a.

Sastanak s Grbićem, pa poruka "bježi od svega, provaljeno"

Tadić i Grbić sjedili su zajedno na utakmici Rijeka- Split na Kantridi, kad je osječki poduzetnik svojim jatacima u akciji podmićivanja poslao poruku "bježi od svega, provaljeno".

"Neosporna je činjenica da su glavni ravnatelj policije Oliver Grbić i Drago Tadić nazočili toj utakmici kao gledatelji, te da su njih dvojica dugogodišnji poznanici. Međutim, potrebno je istaknuti sljedeće: glavni ravnatelj policije se u vrijeme održavanja predmetne nogometne
utakmice i susreta sa Dragom Tadićem nalazio na godišnjem odmoru", odgovorili su Indexu iz MUP-a.

Iako su nam iz policije potvrdili da su Tadić i kompanija iz akcije podmićivanja u to vrijeme bili pod mjerama prisluškivanja, inzistiraju na teoriji da Grbić o tome ništa nije mogao znati, pa time ni prenijeti informaciju "dugogodišnjem poznaniku" Tadiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbić je bio na godišnjem, nije mogao znati da se "dugogodišnjeg poznanika" Tadića prisluškuje?! 

Opet se pozivaju na Grbićev godišnji odmor koji je trajao od 14. do 31. srpnja 2010., susret na Kantridi dogodio je 24. srpnja, a policijska je teza da je ravnatelj čitavo to vrijeme bio u informacijskoj blokadi-jer se odmarao.

"Glavnog ravnatelja policije u vrijeme  odsutnosti mijenjaju njegova dva zamjenika. U konkretnom slučaju on nije imao spoznaja da se provodi posebne dokazne mjere (prisluškivanje) u odnosu na  Dragu Tadića i ostale. Prema tome, Oliver Grbić se ni na koji način ne može dovesti u vezu sa, kako navodite, možebitnim "provaljivanjem" mjere prisluškivanja", priopćili su Indexu iz MUP-a.

MUP ga poštedio, neće (opet) na internu kontrolu

Olivera Grbića neće podvrgnuti internoj kontroli, kao što su učinili nedavno,  kad ga je Vladimir Šelebaj u pismu ministru Karamarku optužio da ga prisluškuje, jer je u intimnoj vezi s njegovom suprugom Dijanom Čuljak.

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv Drage Tadića, njegove supruge Božice Tadić Ćavar, saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića i novinarke Glasa Slavonije Sanje Marketić za pokušaj podmićivanja predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina. Među 25 svjedoka koje će ispitati nema imena Olivera Grbića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara