Sundance Film Festival: nagrade filmovima o ljubavi i ratu

Priča o nemogućem ljubavnom trokutu, "Forty Shades of Blue" , filmskom djelu Ire Sachs, i film "Why We Fight", redatelja Eugena Jareckia, koji prikazuje povijest Amerike u ratu, dobitnici su glavnih nagrada filmskog festivala Sundance.

Sundance Film Festival, koji se 24. put po redu održava u Park Cityu u američkoj državi Utah, značajno je okupljalište nezavisnog filma kojeg je ustanovio slavni glumac Robert Redford.

Film "Forty Shades of Blue" je osvojio Grand Prix u kategoriji filmske drame a "Why We Fight" je proglašen najboljim dokumentarcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Primajući nagradu, Jarecki je ustvrdio da "jedno takvo priznanje filmu koje prikazuje pokretačku snagu i pobude Amerike da ratuje nije moglo doći u važnijem trenutku" jer "skreće pažnju na kritičku temu u kritičnom razdoblju".

Nizozemski film "Shape of the Moon", koji govori o tri generacije Indonežana, osvojio je nagradu za najbolji strani dokumentarac a francusko-angolsko-portugalski film "The Hero" Zeze Gamboe proglašen je za najbolju stranu dramu.

(Hina) xvk ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara