Suosnivač Lonely Planeta: Potraga za hotelskom sobom u Dubrovniku je noćna mora

Suosnivač Lonely Planeta: Potraga za hotelskom sobom u Dubrovniku je noćna mora

TONY WHEELER, suosnivač najpopularnijeg i najuglednijeg turističkog vodiča na svijetu, The Lonely Planeta, još jednom je potvrdio da se Hrvatska u svijetu percipira kao turistička destinacija broj jedan.

Wheeler je u razgovoru za australski The Age kazao kako je Hrvatska "europska turistička destinacija broj jedan". Sam Wheeler 70-ih je godina bio redoviti posjetitelj "bisera Jadrana" Dubrovnika, a nedavno se u taj širom svijeta poznati grad vratio po prvi put nakon rata koji je buktio u Hrvatskoj početkom 90-ih.

Govoreći o broju turista koji posjećuju Dubrovnik, Wheeler je kazao: "Brojke još uvijek nisu na razini iz 1970-ih ali bez obzira na to, i ovih dana je nalaženje slobodne hotelske sobe u Dubrovniku prava noćna mora. Dubrovnik je krcat turistima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Iako je popularnost Hrvatske kao turističkog odredišta više nikog ne bi trebala čuditi, piše the Age, Wheeler predviđa rast turizma i u ostalim dijelovima Balkana kao što je, primjerice, Bosna i Hercegovina.

"Iznajmio sam automobil i odvezao se do Mostara u Bosni, gdje je nedavno ponovno izgrađen povijesni most. Bio sam iskreno iznenađen velikim brojem turista koje sam vidio tamo. Taj grad je uronjen u povijest iako je polovica zgrada još uvijek nosi znakove ratnih borbi." - ustvrdio je suosnivač Lonely Planeta.

Index.hr/The Age

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara