Supetar: Istjecanje goriva izazvalo eksploziju na gliseru

JUČERAŠNJU eksploziju i požar na gliseru "Vuki 3" u supetarskoj luci, kako je priopćila splitskodalmatinska Policijska uprava, izazvalo je istjecanje goriva u stražnjem dijelu broda, kod motora, koje je u doticaju sa strujom izazvalo iskrenje i eksploziju u kojoj je teško opečena dvogodišnja djevojčica iz Švicarske.

Osim djevojčice, koja je zadobila opekline prvoga, drugog i trećeg stupnja, teže su ozlijeđene i njezina majka Reina V. (26) te suputnica, čileanska državljanka, Marija R. (33). Djevojčica je nakon operacije na Odjelu plastične kirurgije u splitskoj Kliničkoj bolnici danas prevezena na liječenje u Švicarsku.

Nesreća se dogodila kad je gliser isplovljavao, a potpuno je izgorio za samo nekoliko minuta. Putnici su se spasili iskakanjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodom je upravljao 65-godišnji I. V. iz Zagreba koji nije ozlijeđen.

U pomoć nesretnim putnicima prva je pritekla posada "Jadrolinijina" trajekta "Supetar" koja je odmah upotrijebila protupožarne uređaje na trajektu, no požar se na plastičnom brodu širio strahovito brzo, pa ga nisu uspjeli ugasiti ni vatrogasci supetarskog DVD-a koji su stigli za manje od pet minuta.

Šteta se procjenjuje na oko 80 tisuća kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara