SUPRUG MARGARET HASSAN MOLI BLAIRA ZA SUZDRŽANOST

Suprug otete Margaret Hassan, Iračanin Tahsine Ali Hassan, kritizirao je u petak britanskog premijera Tonyja Blaira zbog komentara o otmici njegove supruge, strahujući da bi je on time mogao dovesti u veću opasnost, objavio je britanski dnevnik Independent.

Margaret Hassan (59) oteta je u utorak na putu u svoj bagdadski ured. Ona je voditeljica aktivnosti CARE-a, čije aktivnosti u Iraku financira australski ogranak te međunarodne humanitarne organizacije.

"Blair neprestano tvrdi da njegova vlada pokušava osloboditi Margaret. Ne znam zašto Britanci stalno o tom pitanju govore toliko javno", rekao je.

"U sadašnjoj situaciji, nije dobro da ljudi misle da je ona Britanka", dodao je. Hassan naglašava da je njegova supruga, koja u Iraku živi već 30 godina, iračka državljanka. Margaret Hassan osim iračkog ima i britansko i irsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stalno govorim da je rođena u Irskoj, no smatra se Iračankom", rekao je.

Blair posljednih dana ponavlja da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ona bila puštena na slobodu, no njezin suprug optužuje ga da slučaj koristi u vlastite svrhe.

Hassan, piše list, smatra da britanske vlasti "daju izjave o otmičarima koje bi ih mogle naljutiti", ocjenjujući ih ponekad i čistom "propagandom". Naglasio je također kako ga, unatoč komentarima britanske vlade o otmici, još nitko iz vlade u Londonu nije kontaktirao.

(Hina) xzt ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara