Supruga Ivana Korade vjeruje u njegovu nevinost, generalovi neprijatelji pod policijskom zaštitom

ŽELJKO OLUJIĆ, odvjetnik Ivana Korade, svom je odbjeglom klijentu jučer putem medija poručio da mu se što prije javi, "jer bi se svašta moglo dogoditi". General se, međutim, nije javio. Navodno je posljednji put viđen oko Novog Goluboveca, i to na predjelu Vrbno i Pleši oko Brezove Gore. I slovenska je policija upozorena na Koradu. U službenoj tjeralici koja je dostavljena slovenskoj pograničnoj policiji navedeno je kako se traga za iznimno opasnim čovjekom.

> Pokopan Davor Petriš, prva žrtva pokolja u Zagorju

> U šumi pronađen Koradin terenac, ali se još ne zna gdje je general

Odvjetnik Olujić se, kako nam je danas kazao, nada da će mu se Korade ipak javiti i ponavlja kako će učiniti sve da mu omogući mirnu i sigurnu predaju policiji. Upitan o mogućnosti da eventualni sraz policije i generala Korade bude koban za njegovog klijenta, Olujić kaže kako je teško procijeniti što će se dogoditi te dodaje kako ipak zbog atmosfere koja je stvorena i činjenice da se radi o brutalnim ubojstvima četiriju osoba postoji mogućnost tragičnog ishoda.

Njegov sin Fran Olujić, koji zastupa Koradinog sina Marija Koradu, kaže kako ne može komentirati zašto policija postupa na određeni način. Komentirajući kako je policija, kako smo doznali iz izvora bliskih istrazi, naredila da se Koradu dovede živog, kaže: "To je u svakom slučaju poželjno, no to samo po sebi ne znači ništa". Fran Olujić dodaje kako nitko ne može znati kako će policija reagirati ako dođe do većeg izgreda tijekom uhićenja.

Koradina supruga obrisala tragove krvi u svojoj kući?

Obitelj Ivana Korade na udaru je medija, koji su opkolili njegovu kuću. Njegova supruga zatvorila se u kuću, a namirnice joj donose prijatelji i obitelj. Policija je pretresla Koradinu kuću i u njoj navodno pronašla tragove krvi, koje - prema prvim izvješćima - ne pripadaju Koradi. Pretpostavlja se da pripadaju nekoj od žrtava. Njegova je supruga Ljiljana navodno priznala policiji kako je obrisala tragove krvi koji su završili u njihovoj obiteljskoj kući nakon krvavog pohoda. Kako se, naime, može čuti iz policijskih izvora, Korade je u noći nakon što su se dogodila ubojstva bio u kući, navodno u alkoholiziranom stanju.

Pojavila se i informacija kako je Korade ubijenog Davora Petrišu poslao da ide tražiti mladiće koji su prošle godine u kolovozu pretukli njega i njegovog sina. "To su sve spekulacije, jer jedine osobe koje to mogu potvrditi su danas pokoljni Petriš i u ovom trenu odbjegli Korade", kaže Fran Olujić. Petriš je prva žrtva pokolja u Zagorju koja je pokopana danas poslije podne. Sutra će u 15 sati na mjesnom groblju biti pokopan ubijeni Franjo Kos, dok se vrijeme pokopa Cilike Hudić i njezina unuka Gorana još uvijek ne zna, budući da su njihova tijela tek danas nakon obdukcije predana obitelji.

Ljiljana Korade vjeruje da je njezin suprug nevin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koradina žena nije, razumljivo, raspoložena za razgovor s medijima. Čula se, kako nam kaže sin Koradina odvjetnika, sa željkom Olujićem. On se pak, kaže, s Marijom Koradom, koji je jučer pušten iz pritvora, kaže nam, danas nije čuo. "Mogu jedino ponoviti da je on strašno potresen, u šoku i u strahu", kaže Olujić. U kratkoj izjavi za Večernji list Koradina je supruga kazala kako "ne vidi supruga u cijeloj toj priči" te kako misli da je nevin. Zamjera javnosti to što su se svi bacili u potragu za njezinim suprugom kojeg svi, kako kaže, spominju kao mogućeg krivca, "a nitko se ne pita je li se možda njemu nešto dogodilo".

A u strahu su i svi Koradini neprijatelji, tojest oni koji su mu se ikada bilo čime zamjerili. Krunoslav Borovec za medije je danas potvrdio kako su oni koji su bili u sukobu s odbjeglim generalom pod policijskom zaštitom. Među njima je i umirovljeni pukovnik SIS-a Josip Marčelan, s kojim se Korade 1995. sukobio u varaždinskom restoranu "Bijeli konj".

"Korade zasad nema status osumnjičenika, no to se u svakom trenutku može promijeniti"

Iako ga se povezuje s ubojstvima te iako krvavi trag vodi do njega, policija i dalje ne želi javno obznaniti da se za Koradom traga kao za osumnjičenikom. Krunoslav Borovec i dalje govori kako Korade još nije u statusu osumnjičenika te da ga traže "jer ima zanimljiva saznanja o događaju". Osim toga, iz policije je već nekoliko puta rečeno kako Korade nije niti jedini osumnjičeni te da se traga navodno za više osoba.

"On zaista u ovom trenu nema status osumnjičenika, no policija to u svakom trenutku, kada bi ga locirali, može promijeniti", kaže Fran Olujić.

Policija je danas na brdu zvanom Bijela peć pronašla Koradin džip, u kojemu su pronađeni dokumenti, no iz policije su kazali kako u vozilu "nisu pronašlu ključne dokaze". Vozilo je odvezeno na dodatno vještačenje u centar za kriminalistička vještačenja.

Ubojica bio u maskirnom odjelu, tenisicama i s rukavom u džepu?

Iz policije su potvrdili kako imaju svjedoke koji su vidjeli neka od ubojstava, no radi zaštite njihova identiteta ne žele otkriti o komu se radi. Jedan od svjedoka je i 59-godišnji Vlado Knok zvani Pšenica, koji je tijekom pucnjave bio ranjen, no kako je u noći ubojstva bio pijan, malo se toga sjećao. Ranije je policiji kazao kako je muškarac koji je ubio njegova prijatelja Kosa, s kojim je u kući bio u noći ubojstva, visok i tamnokos, a sada je navodno proširio informacije, pa je ubojica bio u maskirnoj uniformi i tenisicama i jedan mu je rukav bio u džepu.

K.C.
Foto:Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara