Supruga policajca: Prislonio mi je pištolj na čelo i oteo mi sina

Supruga policajca: Prislonio mi je pištolj na čelo i oteo mi sina

SUPRUGA šoltanskog policajca, 32-godišnja A. P. L. iz Zagreba, Slobodnoj Dalmaciji je ispričala potresnu priču o tome kako joj je suprug, od kojeg se trenutno razvodi, prislonio pištolj na čelo i oteo sina, koji je tad imao svega 14 mjeseci.

Sve je, kako priča A. P. L., započelo ubrzo nakon što su se krajem kolovoza 2006. godine vjenčali na Šolti. Zbog maltretiranja je preselila nazad u Zagreb, k roditeljima, ali se nasilnom suprugu vratila mjesec dana prije poroda, zbog djeteta za kojeg je smatrala da treba odrastati uz oca. No, maltretiranje nije prestalo. Navela je kako ju je njen suprug L. P. L., mjesec dana nakon rođenja djeteta, koje sad ima godinu i četiri mjeseca, nakon svađe počeo daviti. Spakirala se te je zajedno sa tek rođenim sinom ponovno pobjegla u Zagreb.

Suprug ju je navodno maltretirao zbog ljubomore, a dok je živjela u Splitu, navodno joj je često prijetio da će je baciti sa sedmog kata. No, bijeg od udaraca, nije značio i kraj psihičkog maltretiranja. Nasilnik joj je prijetio kako će doći u Zagreb te će ih sve pobiti - i nju i njene roditelje. Kad je 28. lipnja došao u Zagreb kako bi vidio sina, prema riječima A. P. L., njen suprug je nasrnuo na njenog oca te je počeo prijetiti da će uzeti dijete, a njih sve pobiti. Pozvala je policiju, a protiv L. P. L. je podnesena kaznena prijava.

"Kad je otišla policija, rekao mi je: `Sad ću ti ovo reći u četiri oka. Doći će ti metak u glavu, a nećeš znati odakle je`. On je ipak službena osoba koja ima službeni pištolj i ja sam to shvatila vrlo ozbiljno, jer svi znamo što se danas događa, čovjek čovjeka ubije dok si rekao keks. Jednom prilikom, kad je prijetio, govorio je: `Ubit ću te, droljo, tebe i cijelu tvoju obitelj`, a tad mi je stavljao i službeni pištolj na glavu", ispričala je A. P. L.

Glumili bračnu idilu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom ljeta je došla sa sinom na Šoltu, gdje ima kuću i gdje joj suprug i radi. "Glumili smo bračnu idilu, kako ljudi ne bi vidjeli što se događa. 13. kolovoza bila sam na plaži s djetetom, i on je bio, a tad su došli neki moji prijatelji s djetetom. On i muž te moje prijateljice su otišli na kavu i tada mu je on rekao da me je vidio s prijateljicom, jednom drugom, na kavi u gradu. U tom je trenutku moj suprug došao na plažu, uzeo mi dijete doslovno iz ruku, oteo ga, a ja ga nisam mogla iščupati natrag. Pitala sam ga što radi, a on je odgovorio: Imaš li što protiv?", ispričala je A. P. L.

"Otišla sam ravno na policiju, a tamo su mi rekli da nisu nadležni za to, da mu ne mogu reći da vrati dijete. Odmah sam podnijela zahtjev za rastavu braka, privremenu mjeru za dodjeljivanje djeteta i zahtjev za skrbništvo. On je onda došao u Centar za socijalnu skrb i rekao kako ja nisam brinula o djetetu, da je bilo neuhranjeno, prljavo, itd. Rekla sam im zašto to nije prije prijavio, ako je tako bilo, svaki put kad bi se vratio iz Zagreba. Čekam da se zakaže iduće ročište jer se on do sad nije odazivao. On vrlo dobro zna da je meni to dijete sve na svijetu. Sad se kao brine za njega, a kad sam ostala trudna, rekao mi je `riješi se djeteta!", dodala je.

Zbog "zaštite interesa djeteta" L. P. L. nije želio komentirati optužbe koje je na njegov račun iznijela supruga. "Ja sam policijski djelatnik i nemam pravo govoriti za medije. No, budite spremni da ću vas tužiti za svaku objavljenu informaciju koja bude nepotvrđena i neprovjerena", rekao je Slobodnoj Dalmaciji.

Da je brakorazvodna parnica između dvoje supružnika u tijeku, potvrdili su i u PU splitsko-dalmatinskoj, ali u naveli kako u evidenciji nemaju zabilježeno da je A. P. L. protiv supruga podigla kaznenu prijavu, niti za obiteljsko nasilje niti za otmicu djeteta.

I.M.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara