Suradnja kao preduvjet za europske integracije

Potrebno je ojačati suradnju regionalne samouprave, državnih vlasti i gospodarstvenika kako bi se odredili zajednički razvojni projekti i stvorili što bolji preduvjeti za korištenje pretpristupnih fondova EUa, zaključeno je u Osijeku na sastanku župana slavonskih županija te predstavnika Ministarstva europskih integracija i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Glavni ravnatelj HUP-a Đuro Popijač rekao je kako zemlje koje uspješno koriste sredstva pretpristupnih fondova ostvaruju gospodarski i društveni napredak te da udruga poslodavaca želi biti spona između gospodarstvenika, tijela državnih i lokalnih vlasti i EU-a.

Zamjenik glavnog ravnatelja Bernard Jakelić najavio je kako će HUP u tu svrhu, kao jednu od najvažnijih aktivnosti, otvoriti svoj ured u Bruxellesu.

Kako je istaknuto, Hrvatskoj su trenutačno na raspolaganju tri pretpristupna fonda, s ukupnim portfeljem od oko 345 milijuna eura, a njihova je uloga, uz ostalo, prilagodba nacionalnih ekonomija zajedničkom europskom tržištu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravi je upozoreno da je, uz izradu regionalnih razvojnih planova koji su u nekim županijama već dovršeni, potrebno intenzivirati i koordinirati suradnju među županijama te uključiti u ove aktivnosti i županijske gospodarske komore.

Sastanku su bili nazočni župani Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, a svoj nedolazak ispričali su vukovarsko-srijemski i brodsko-posavski župan.

(Hina) xivuc ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara