Suradnja Srbije i Republike Srpske protiv kriminala i korupcije

SRBIJANSKI premijer Zoran Živković i predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić razgovarali su u srijedu u Beogradu o suradnji Srbije i Republike Srpske u borbi protiv kriminala i korupcije te o daljnjem unapređenju bilateralne gospodarske suradnje.

Premijer Srbije je naglasio da se ne radi "ni o kakvim specifičnim odnosima između Srbije i Republike Srpske, već je riječ o unapređenju suradnje između državne zajednice Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine", a predsjednik bosanskog entiteta kazao je da se zalaže za suradnju u okvirima Daytonskog sporazuma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike Srpske nije želio komentirati nedavno uhićenje biznismena Momčila Mandića, te je rekao samo da mu nisu poznati motivi MUP-a Srbije za njegovo uhićenje, ali da razumije potrebu vlasti u Srbiji da se obračuna s kriminalom.

Oba dužnosnika naglasila su međunarodnu obvezu suradnje s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu, a Čavić je dodao da poseban problem Republici Srpskoj predstavljaju tajne i zapečaćene optužnice, ali i oni optuženici čije su optužnice javne, a koji se skrivaju i izbjegavaju uhićenje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara