Suspendiran autor dopisa o Čačiji

Suspendiran autor dopisa o Čačiji
DJELATNIK PU splitsko-dalmatinske Nikola Domjanović suspendiran je s posla zbog teške povrede službene dužnosti po Zakonu o policiji jer je kao predsjednik Nezavisnog sindikata policijskih službenika i namještenika iznosio u medijima niz neistina o bivšim i sadašnjim dužnosnicima MUP-a, potvrdila je danas glasnogovornica PU splitsko dalmatinske Tina Disopra.

Domjanović je Hini kazao kako je "suspenzija nepravedna jer da novinarima nije davao nikakve tekstove, već da je tjednik Nacional u posjed njegovih dopisa koje je objavio došao iz vladinih izvora".

U zadnjem broju "Nacional" je objavio tekst u kojem je Domjanović iznio niz optužaba protiv pomoćnika ministra unutarnjih poslova Stipe Čačije zbog navodnih zlouporaba i kriminalnih radnji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hini su ovog tjedna od Nezavisnog sindikata policije i Udruge obespravljenih državnih službenika i namještenika faksom stigla tri dopisa s tri adrese koje je potpisao Nikola Domjanović. Dva su pisma faksirana iz splitskog Peveca d. o. o., jedno iz splitske HVIDR-e, a jedno iz HT Split.
U tim dopisima o kojima je Hina izvijestila, spomenuti sindikat i udruga, za kriminal optužuju Stipu Čačiju i još neke ljudi, njegove prijatelje te bivšu Vladu za koju tvrde da je "pod krinkom preustroja MUP-a i racionalizacije policije izvršila čistku branitelja policajaca iz MUP-a".

Sindikat je Hini poslao i kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra MUP-a Šime Lučina zbog navodne "zlouporabe položaja i ovlasti", jer sindikatu, tvrde, "nije omogućio rad", a o čemu je Hina također izvijestila.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara