Susret Kwasniewskog i Putina u Baltiisku

POLJSKI predsjednik Aleksander Kwasniewski stigao je u subotu ujutro u vojnu luku Baltiisk (u ruskoj enklavi Kalinjingrad) na razgovore sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom o bilateralnim i međunarodnim odnosima, kao i o vizama za stanovnike ruske enklave.

Dvojica šefova država će na ratnom brodu Maršal Ustinov biti nazočni najvećim pomorskim manevrima koje je poduzela Rusija na Baltiku u posljednjih 20 godina, u kojima će sudjelovati njena sjevernomorska i baltička flota.

Putin i Kwasniewski razgovarat će i o političkim i gospodarskim bilateralnim odnosima i o pitanjima međunarodne politike.

Dvojica predsjednika mogla bi razgovarati i o problemima tranzita stanovnika ruske enklave Kaliningrad preko poljskog teritorija i vize koje Poljska, buduća članica Europske unije, namjerava uvesti 1. listopada. Početno je Varšava namjeravala uvesti vize 1. srpnja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za socijalna pitanja i vize smo uspjeli naći rješenja", izjavio je poljski predsjednik u petak, dan uoči polaska za Kalinjingrad.

Prema glasnogovorniku poljskog ministarstva, "dvije strane su se približile u svojim pozicijama", prenijela je poljska agencija PAP.

Ruska enklava Kalinjingrad nalazi se između Poljske i Litve
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara