Susret ministara poljoprivrede Srednjoeuropske inicijative

U Sloveniji je u četvrtak popodne započeo susret ministara poljoprivrede zemalja Srednjoeuropske inicijative (SEI) i to posjetom 42. Međunarodnom poljoprivrednoprehrambenom sajmu u Gornjoj Radgoni. Ministri i drugi predstavnici ministarstava poljoprivrede iz 17 država SEIa susreli su se sa sudionicima 'workshopa' (radionice) koji razmatraju temu "Inovacije, posredovanje znanja i dobra praksa u poljoprivredi.

Glavna je tema dvodnevne konferencije i razgovora koji će se održati u Mariboru i Radgoni korištenje novih tehnologija u modernoj poljoprivredi, utjecaj znanstvenih istraživanja na poljoprivredu i povećanje tržišne konkurentnosti. Hrvatsko će izaslanstvo susret iskoristiti i za prikazivanje napretka Hrvatske u približavanju Europskoj uniji i predložiti intenzivniju suradnju zemalja-članica na području poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski ministar poljoprivrede Milan Pogačnik naglasio je da će se skup baviti temama poljoprivrede s financijskog i globalizacijskog aspekta i uvijek aktualnom pitanju zaštite potrošača.

(Hina) xfl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara