Sutra drugi krug izbora za predsjednika Srbije

U NEDJELJU, 27. lipnja u Srbiji se održava drugi krug predsjedničkih izbora, na kojima će oko 6,5 milijuna srpskih birača za budućeg predsjednika izabrati jednog od dva kandidata, predsjednika Demokratske stranke Borisa Tadića ili zamjenika predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića.

Pobjednik će biti kandidat koji osvoji veći broj glasova, bez obzira na broj izašlih birača.

U sedam sati ujutro bit će otvorena 8538 biračka mjesta u Srbiji, od čega 241 na Kosovu, te 15 u zatvorima i 33 u inozemstvu, a birališta se zatvaraju u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neslužbene i privremene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora u nedjelju navečer će objaviti Centar za slobodne izbore i demokraciju (CeSID), čiji članovi su promatrači na izborima, a Republička izborna komisija objavit će službne rezultate u roku od 96 sati od završetka glasanja, odnosno najkasnije do 1. srpnja u 20 sati, kad će rezultate objaviti u "Službenom glasniku".

U prvom krugu predsjedničkih izbora, održanom 13. lipnja, u kojem se kandidiralo 15 kandidata, Tomislav Nikolić je - od oko 3,1 milijun izašlih birača - dobio oko 940 tisuća glasova, a Boris Tadić oko 860 tisuća.

(Hina) xttag ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara