sutra izvanredni općinski izbori u vojniću

Sutra će se u Vojniću održati izvanredni izbori za Općinsko vijeće. L

U 7 sati u vojnićkoj općini otvorit će se sedam biračkih mjesta, a na popisima je 6400 birača.

Za 13 vijećničkih mjesta natječu se 104 kandidata s osam kandidacijskih lista, od kojih je šest samostalnih, a dvije su koalicijske.

S koalicijskim listama na izbore idu Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatska socijalno liberalna stranka (lista HDZ-HSLS), te Srpska narodna stranka i Socijalistička partija Hrvatske (lista SNS-SRP). Sa samostalnim listama idu Hrvatska narodna stranka (HNS), Hrvatska seljačka stranka (HSS), Hrvatska stranka prava (HSP), Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), te Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDAH).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vojnićko Općinsko vijeće Vlada je raspustila 14. siječnja zato što se nije sastalo više od 90 dana, nije donesen proračun ni odluka o privremenom financiranju.

Na lokalnim izborima u svibnju 2001. godine nijedna stranka u Vojniću nije osvojila natpolovičnu većinu od 13 mjesta, pa je SDP (pet mandata) koalirao sa SDSS-om (dva mandata); HDZ je imao petero vijećnika, a SNS jednog. Uskoro su neki vijećnici napustili svoje stranke i nastavili mandat kao neovisni, pa je u trenutku raspuštanja vojnićkoga Općinskog vijeća HDZ imao petero vijećnika, nezavisnih je bilo petero, dvoje je bilo iz SDP-a i jedan iz SNS-a. Budući da vijećnici nisu surađivali, od 2. kolovoza 2002. nije održana nijedna sjednica.

(Hina) vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara