Sutra Kongres hrvatskih esperantista

ŠESTI kongres hrvatskih esperantista održat će se sutra u Zagrebu.

U sklopu kongresa, koji se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, u dvojakoj ulozi nastupit će, Andrej Korobejnikov (1986.), nekad proglašen čudom od djeteta.

Također, bit će predstavljena "Antologija hrvatskih pjesnikinja 20. stoljeća" ("Kroataj poetinoj de la 20-a jarcento") Spomenke Štimac i knjiga "Esperantski mozaik" Davora Klobučara, koja donosi pregled odjeka Svjetskog kongresa esperantista u Zagrebu.

Na skupu posvećenu 95. obljetnici esperanta u Zagrebu, Korobejnikov će nastupiti s pravnom temom "Pravo na jezik", te će navečer održati klavirski koncert s djelima Ludviga van Beethovena i Aleksandra Skrjabina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među njima, odsvirat će Beethovenovu sonatu u Es duru opus 7 posvećenu svojoj učenici, hrvatskoj grofici Barbari Keglevich. Korobejnikov je Hini kazao da nije do sada svirao djela hrvatskih kompozitora.

Andrej Korobejnikov počeo je svirati s pet godina, a sa sedam počeo koncertirati. Nastupao je u Americi, Italiji, Njemačkoj, Češkoj, Indiji i drugdje s brojnim poznatim orekstrima.

Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada.

U Hrvatskoj ima oko 500 esperantista.

Esperanto je gramatički pravilan jezik koji ne pripada ni jednom narodu. U svijetu ga govore "milijuni ljudi".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara