Sutra počinje izvanredna sjednica Hrvatskog sabora

HRVATSKI Sabor sutra počinje 36., izvanrednu sjednicu, a u dva tjedna koliko će sjednica trajati zastupnici će se očitovati o 15-ak točaka.

Planirano je da se u prvom radnom tjednu zastupnici posvete zakonskim prijedlozima iz paketa usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s onim u Europskoj uniji.

Zastupnici bi trebali odlučiti o desetak takvih zakona, među kojima su i zakoni o otpadu, o prijevozu opasnih tvari, o zaštiti prirode, ali i o dugoočekivanom zakonskom tekstu o sprječavanju sukoba interesa u obnašanju javnih dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi radni tjedan zastupnici bi trebali raspraviti izmjene ovogodišnjeg državnog proračuna prema kojima se prihodi i rashodi ne bi mijenjali, već bi došlo do unutarnjih proračunskih preraspodjela u ukupnom iznosu od 2,4 milijarde kuna.

Zbog najavljenih parlamentarnih izbora u studenome, Sabor treba odlučiti i o privremenom financiranju države u prvom tromjesečju iduće godine, čime bi se novom saborskom sazivu dalo vremena da pripremi idući državni proračun.

Predviđeno je da na izvanrednoj sjednici Sabor raspravi i informaciju o državnom dugu, inozemnoj zaduženosti i platnoj bilanci.

Redovnu radnu sezonu Sabor po Ustavu počinje 15. rujna, no u Saboru danas nisu mogli precizirati hoće li redovna sjednica biti sazvana za 17. ili 24. rujna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara