sutra potpisivanje sporazuma o ispunjavanju obveza prema radnicima "belja"

U Vladinu Uredu za socijalno partnerstvo potpisat će se sutra u 18 sati sporazum o ispunjavanju obveza radnicima i omogućavanju daljnjeg rada baranjskoga Poljoprivrednog kombinata "Belja", potvrdio je danas predstojnik Ureda Vitomir Begović.

Sporazum će potpisati koordinacija sindikata Belja, predstavnici Nadzornog odbora i Uprave te tvrtke, Ministarstva poljoprivrede i šumarstva te Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP), rekao je Begović za Hinu.

Dodao je da će se sporazum potpisati u "kontekstu jučerašnjih zaključaka sa sastanka u Uredu za socijalno partnerstvo i današnjih zaključaka Štrajkaškog odbora".

Uprava, sindikati, predstavnici Ministarstva i HFP-a jučer su u Uredu za socijalno partnerstvo dogovorili da će Uprava "Belja" najkasnije do 27. lipnja osigurati novac za isplatu plaća radnicima za travanj i putnih troškova od siječnja do svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnicima "Belja" koji štrajkaju od 17. lipnja Uprava će, kako je dogovoreno, 13 milijuna kuna za plaće i putne troškove osigurati uz pomoć HFP-a i Ministarstva poljoprivrede na temelju prava na poticaje. Na sastanku je zaključeno i da će Uprava "Belja" osigurati novac za isplatu plaća za svibanj do 10. srpnja zalogom određenih nekretnina.

Štrajkaški odbor "Belja" zaključio je danas da je štrajk "spreman staviti u mirovanje" ako se, na temelju jučerašnjih dogovora, potpiše sporazum o isplati neisplaćenih radničkih plaća i putnih troškova.

No, kako je za Hinu izjavio županijski povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji (PPDIV) Šimo Orešković, štrajk će se nastaviti dok se ne potpiše sporazum.

(Hina) am ip

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara