Sutra prvi hrvatski kongres preventivne medicine

U HOTELU Opera sutra će početi Prvi hrvatski kongres preventivne medicine i unapređenja zdravlja, na kojem će uvodno izlagati hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, kardinal Josip Bozanić i ministar zdravstva Andro Vlahušić

Na kongresu će biti nazočno više od 500 sudionika koji će održati 327 predavanja iz različitih područja preventivne medicine, najavio je jedan od organizatora Slobodan Lang na konferenciji za novinare.

Tim je povodom u Hrvatsku doputovao i direktor Regionalnog ureda Svjetske zdravstvene organizacije za Europu Marc Danzon, koji će s Vlahušićem danas potpisati ugovor o suradnji Hrvatske i Regionalnog ureda za 2004. i 2005. godinu.

Ove godine navršava se 55 godina suradnje između Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo i Svjetske zdravstvene organizacije.

"Zdravstveni prioriteti u ugovoru odnosit će se na suzbijanje kroničnih nezaraznih bolesti, promociju zdravih stilova života, zdrav okoliš, ispravnost lijekova, promociju mentalnog zdravlja i zdravstvenu ispravnost hrane", rekao je Danzon.

Vlahušić je naglasio kako, nakon dugih priprema, započinje nova faza organizirane preventivne medicine u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i stomatologiji, gdje će liječnici, na temelju svojih ugovora, morati provoditi preventivne preglede radi sprečavanja u Hrvatskoj najčešćih bolesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara