Sutra se obilježava Svjetski Dan bolesnika

U UTORAK, 11. veljače, obilježit će se Svjetski dan bolesnika koji je 1992. godine utemeljio Papa Ivan Pavao II. kako bi katoličke vjernike, ali i pripadnike svih vjerskih zajednica, upozorio na nužnost pojačane skrbi za bolesnike.

Proslavom Svjetskog dana bolesnika želi se u prvom redu ojačati svijest vjernika i različitih katoličkih zdravstvenih ustanova i samog građanskog društva o potrebi humanog odnosa prema bolesnim osobama, ističe se u priopćenju Hrvatske udruge medicinskih sestara i Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara.

Taj je dan također prigoda da se u pastoral zdravstva uključe biskupi, kršćanske zajednice i redovničke obitelji, pospješi dobrovoljni rad, te upozori na važnost duhovnog i moralnog odgoja zdravstvenih djelatnika.

Na taj dan će se u zagrebačkoj crkvi Sv. Vinka održati misno slavlje koje će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak, a predstavnice udruga medicinskih i časnih sestara posjetit će pet zagrebačkih osnovnih škola kako bi s djecom razgovarale o pomoći starijim i bolesnim osobama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara