Sve manje alkoholiziranih Zagoraca za volanom i mrtvih u nesrećama

Sve manje alkoholiziranih Zagoraca za volanom i mrtvih u nesrećama

NA PODRUČJU Policijske uprave Krapinsko-zagorske u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno je 606 prometnih nesreća, što je za 7,6 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U 606 prometnih nesreća koje su se dogodile u prvih sedam mjeseci ove godine sudjelovalo je 1391 osoba, od kojih je njih 145 ili 10,4 % bilo pod utjecajem alkohola. Prošle godine je u istom vremenskom razdoblju alkoholizirano bilo 207 sudionika u 656 nesreća, što znači da je došlo do smanjenja udjela alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama za 7,7 posto, priopćeno je iz PU Krapinsko-zagorske.

Ove godine je u prvih sedam mjeseci bilo devet nesreća sa smrtnim posljedicama, što je za jednu nesreću ili 10 % manje nego godinu prije. 2008. je deset osoba poginulo u prometnim nesrećama, dok je godinu prije bilo 12 poginulih, što predstavlja smanjenje za 16,7 %. Ove  godine poginula su tri vozača, dva pješaka, te petero putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krapinsko-zagorska policija je na svom području utvrdila 7932 prekršaja, najviše prekoračenja brzine s ukupno 2808 prekršaja, nepoštivanje prometnog znaka i 893 slučajeva i na trećem mjestu 527 prekršaja koji se odnose na alkohol.

D.M.
Foto: ezadar (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara